Aging-programma Cubacigar

Het eerste dat veel sigarenliefhebbers doen als ze Habanos kopen is op de onderkant van de kist kijken om te zien wanneer de sigaren gemaakt zijn. De leeftijd van de sigaar heeft namelijk invloed op de smaak en aroma net zoals bij goede wijn. Naarmate de tijd verstrekt vloeien de smaken van de verschillende gebruikte tabakken geleidelijk in elkaar over. De sigaren moeten daarvoor wel onder de juiste omstandigheden bewaard worden zodat het tabak verder kan fermenteren en dat is precies wat de distributeur van Habanos voor de Benelux doet met hun aging-programma.

Sigaren waarvan zij vermoeden dat die het meest zullen profiteren van het rijpingsproces worden toegevoegd aan het aging-programma. Na enkele jaren (doorgaans 5 tot 10 jaar) verschijnen deze tegen een geringe meerprijs (voor de opslag) op de markt.

Aged habanos

Wij hebben dit jaar de volgende sigaren uit het aging-programma ontvangen:

Benieuwd wat tijd met goede tabak doet? Bestel dan ook de niet-gerijpte variant mee.

About Nasier Kassim

Een liefhebber van longfiller sigaren sinds 2012 die in januari 2016 van zijn hobby zijn werk heeft weten te maken door bij van Lookeren aan de slag te gaan. "Ik voel me soms net een kind in een snoepwinkel".
No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.