CAO Osa Sol Robusto

Het merk CAO ken zijn start in 1968, toen oprichter Cano Aret Ozgener zijn initialen verbond aan zelf vervaardigde meerschaum-pijpen. In 1990 voegde hij humidors toe aan zijn assortiment, dat snel een belangrijk deel uitmaakte van zijn bedrijf. CAO begaf zich in long-fillers in 1994 met de introductie van CAO’s Black Label. Scandinavian Tobacco Group nam CAO International over in januari 2007. CAO is een verrijking voor de humidor: het is een eigentijds merk, modern en innovatief – en een beetje brutaal.

Omringd door dicht beboste bergen en een kristal heldere rivier ligt Olancho San Augustin in een van de meest vruchtbare valleien van Honduras. Het ongerepte land rond deze unieke tabaksplantage beschikt over een rijke bodem gevoed door zon en zuivere natuurlijke bronnen welke samen zorgen voor de unieke smaak en het volle aroma van het dekblad.
Het 2008 dekblad dat gebruikt word voor de Osa Sol heeft haar unieke kenmerken verkregen door optimale regenval gecombineerd met de juiste hoeveelheid zon. De natuurlijke oliën, zorgvuldig behandeld volgens de hoogste standaard dragen bij aan het unieke, robuuste dekblad met aardse smaak. De Osa Sol is medium-bodied en geeft daardoor een zeer consistente intrigerende smaak. Om deze unieke uitgebalanceerde smaak te bereiken word het smaakvolle Osa dekblad gecombineerd met een hartig Connecticut Broadleaf binder, en een binnengoed dat afkomstig is uit Nicaragua en Honduras. Het resultaat is een zintuigen prikkelende smaak die de details van de tabak van Olancho San Augustin benadrukt.
De Osa Sol sigaren worden verpakt in een unieke kist die de traditie in ere houdt wat betreft COA’s innovatieve ontwerpen en eert hiermee de regio San Augustin. De kisten met het opvallende kleurenschema zijn opgedragen aan de schuren van deze plantage waar de tabakken volgroeien.

De CAO Osa Sol Robusto heeft een rating van 96 ontvangen in het sigarenmagazine Cigar Journal.

 

CAO Osa Sol Lot 50

 

 

 

 

Productinformatie:

Afmetingen: Cepo: 50 (20 mm) Lengte: 127 mm
Dekblad: Honduras (San Augustin)
Omblad: Connecticut Broadleaf
Binnengoed: Nicaragua & Honduras
Productiewijze: Volledig met de hand gemaakte longfiller.

 

Bestellen
No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.