Cornelius & Anthony sigaren

Al 150 jaar verzorgt de Bailey familie hartstochtelijk het land dat ze verbouwen in Keysville te Virginia. Hen bedrijf is vernoemd naar Cornelius Bailey, het eerste bekende familielid dat tabak teelde en Steven Anthony Bailey, de stichter van het merk Cornelius & Anthony. In 1994 startten Steven en zijn vader Mac een klein sigarettenbedrijf waar ze het beste tabak van hun plantage voor gebruikte. Mede daardoor kon het bedrijf eind jaren 90 en begin 2000 aanzienlijk groeien. Het bedrijf breidde het assortiment verder uit met pijptabak, kleine sigaartjes, producten voor elektronisch roken maar ook met handgerolde sigaren. Het merk heeft 6 verschillende lijnen sigaren. Momenteel zijn er 3 lijnen verkrijgbaar in Nederland. De Meridian, de Daddy Mac en de Venganza, welke alle 3 in de La Zona fabriek gemaakt worden te Esteli.

Voor de Cornelius & Anthony Meridian wordt voor het binnengoed tabak gebruikt uit Nicaragua en de Dominicaanse Republiek. Het omblad komt uit Nicaragua en het dekblad uit Ecuador.

Voor de Cornelius & Anthony Daddy Mac wordt voor het binnengoed tabak gebruikt uit Nicaragua. Het omblad komt uit Ecuador en het dekblad komt uit Brazilië.

Voor de Cornelius & Anthony Venganza wordt voor het binnengoed en omblad tabak gebruikt uit Nicaragua. Het dekblad komt uit Ecuador.

Cornelius en Anthony
Bestellen

About Nasier Kassim

Een liefhebber van longfiller sigaren sinds 2012 die in januari 2016 van zijn hobby zijn werk heeft weten te maken door bij van Lookeren aan de slag te gaan. "Ik voel me soms net een kind in een snoepwinkel".
No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.