El Rey del Mundo Choix du Roi Exclusivo Belux

Habanos S.A. is het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de productie van Cubaanse sigaren. Zij hebben een programma waarbij zij sigaren uitbrengen die alleen verkrijgbaar zijn in een bepaald deel van de wereld. Deze staan bekend als ‘regional editions’. Deze ‘regional editions’ zijn voorzien van een tweede bandje waarop te zien is voor welk land of regio de sigaren geproduceerd zijn. De plaatselijke distributeur van de regio mag tot op zekere hoogte zelf bepalen wat de aankomende regionale editie gaat worden. Een aantal merken zijn uitgesloten en het formaat mag niet reeds voorkomen in het assortiment van het merk. CubaCigar Benelux (de distributeur voor de Benelux) besloot om in 2016 een aparte regionale editie uit te brengen voor Nederland en een aparte voor België en Luxemburg. Nederland kreeg de La Gloria Cubana Platinum Edition en België en Luxemburg deze El Rey del Mundo Choix du Roi. Aangezien Nederland en België dezelfde distributeur hebben is besloten dat 2 jaar na de release wij ook elkaars regionale editities mogen verkopen. Zo kan het dat de Exclusivo Belux ook bij ons in de klimaatkamer ligt.

De sigaar heeft een ringmaat van 55 en meet 130mm lang. In totaal zijn 9000 genummerde kisten van 10 stuks gemaakt. Naast het standaard bandje heeft de sigaar ook een ring waarop vermeld staat dat deze exclusief gemaakt is voor ‘Belux’. De regionale edities zijn erg populair bij verzamelaars.

El Rey del Mundo Choix du Roi
El Rey Del Mundo Choix du Roi

Productinformatie:
Ringmaat: 55
Lengte 130 mm
Model: Montesco
Productiewijze: Totalmente a mano, tripa larga
(volledig handgemaakt, longfiller)

Bestellen

About Nasier Kassim

Een liefhebber van longfiller sigaren sinds 2012 die in januari 2016 van zijn hobby zijn werk heeft weten te maken door bij van Lookeren aan de slag te gaan. "Ik voel me soms net een kind in een snoepwinkel".
No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.