PRL feb2016: Flores y Rodriguez Connecticut Valley Reserve Grand Toro

Over PRL

De Nederlandse distributeur van een groot aantal longfiller sigaarmerken komt elke maand met een sigaar die op haar manier uniek of speciaal is en brengt hiervan 40 kisten naar Nederland. Deze 40 kisten worden verdeeld over 20 sigaarspeciaalzaken die het exclusieve recht krijgen deze sigaren te verkopen tot alle 40 kisten vergeven zijn.  Dit programma staat bekend als de Premium Reseller Limitada (PRL). Uiteraard is van Lookeren één van de 20 sigaarspeciaalzaken waar deze Limitadas te verkrijgen zijn.

De PRL voor februari 2016 wordt de Flores y Rodriguez Connecticut Valley Reserve Grand Toro.

Connecticut Valley Reserve kist

De sigaren van Flores y Rodriguez worden gemaakt in de fabriek van PDR Cigars dat in het Dominicaanse Replubliek staat. PDR Cigars prijst zichzelf voor het perfectioneren van de medium body sigaar dankzij het gebruik van Dominicaanse, Braziliaanse en Nicaraguaanse tabak. Door gebruik te maken van zowel Cubaanse tradities als wel moderne technieken heeft eigenaar Abe Flores in hun nog relatief korte bestaan (sinds 2004) het voor elkaar gekregen een gevestigde naam te worden in het sigarenlandschap.

De Floryes y Rodriguez Connecticut Valley Reserve is alles behalve een ‘puro’. Er is gebruik gemaakt van tabaksbladen uit maar liefst 5 landen. Het binnengoed is gemaakt van Dominicaanse  en Nicaraguaanse tabaksbladen die ‘Entubado’ gerold zijn in ombladen uit Ecuador en Guatamala. Het 7 jaar gerijpte Maduro dekblad komt vervolgens weer uit de Verenigde Staten.

‘Entubado’ is een zeer arbeidsintensieve techniek om binnengoed te bundelen. Van elk tabaksblad voor het binnengoed wordt afzonderlijk een ‘kokertje’ gerold. Deze ‘kokertjes’ worden dan gebundeld en vormen gezamenlijk het binnengoed. Deze techniek zorgt ervoor dat de sigaren een erg goede trek en enorme rookafgifte hebben. Het nadeel van Entubado bundelen is dat het erg arbeidsintensief is waardoor de sigarenrollers tot wel 40% minder sigaren op een dag kunnen produceren.

Connecticut Valley Reserve Grand Toro

De Flores y Rodriguez Connecticut Valley Reserve Grand Toro heeft een ringmaat van 54 en lengte van 154mm. Ze worden gepresenteerd in fraaie brede esdoorn houten kisten dat ruimte biedt aan  15 sigaren. Elke sigaar is voorzien van 2 sigarenbandjes en een satijnen lint dat het vuureinde van de sigaar beschermd tegen beschadigingen.  De sigaar heeft een medium body met smaken als hout, leder en chocolade.

Er zijn 600 sigaren beschikbaar voor de Nederlandse markt en OP=OP. Stel daarom nu een aantal van deze sigaren veilig en bestel deze prachtige sigaar zodra ze uitkomen in Nederland. Deze sigaren zijn in de States al uit en er komen nu al stemmen op om deze sigaar te betitelen als No.1 van 2016 helemaal een reden om er nu vast een te kopen en te bewaren!

Bestellen

About Nasier Kassim

Een liefhebber van longfiller sigaren sinds 2012 die in januari 2016 van zijn hobby zijn werk heeft weten te maken door bij van Lookeren aan de slag te gaan. "Ik voel me soms net een kind in een snoepwinkel".
No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.