H. Upmann Connossieur A

Het merk H. Upmann heeft al een hele lange geschiedenis en zo nu en dan schrijft het merk opnieuw een stukje geschiedenis. Dat was ook het geval toen het merk in 2013 de Connossieur A op de markt bracht.

H. Upmann heeft al heel lang (sinds voor 1960) de Connoisseur no. 1 in reguliere productie en heeft in 2013 besloten de lijn uit te breiden met de Connossieur A. De Connossieur A is uitsluitend te verkrijgen bij Habano Specialisten en La Casa del Habanos.

upmann connossieur a stuk

De fabrieksnaam voor dit model is ‘Genios’ en naast de Cohiba Genios is de H. Upmann Connossieur A het enige model in dit formaat dat in reguliere productie is. In het verleden zijn er nog 2 regionale edities geweest met hetzelfde formaat (te weten de La Gloria Cubana Belux 2011 en de Ramon Allones Sur ER Libano 2014 maar dat waren speciale uitgaves).

Connossieur of Connoisseur?

Interessant (en de oplettende lezer is het misschien opgevallen) is dat Connoisseur No. 1 en Connossieur A een verschillende spelling hebben. Let maar eens op de positie van de i. Het vermoeden is dat de spelling van de No. 1 het juiste is en de spelling van de nieuwe Connossieur A een spelfoutje betreft. Een tekstboek voorbeeld van ‘Cuba being Cuba’.

De vermeende spelfout is duidelijk zichtbaar is op het sigarenbandje onder het H. Upmann logo. Het sigarenbandje van de Connoisseur No. 1 is het klassieke H. Upmann bandje met alleen het merknaam erop.

Bewuste spelfout of niet, liefhebbers lopen met de sigaar weg want het is een erg goede sigaar die langzaam van een milde sigaar veranderd in een medium sigaar waarin mooie smaken te vinden zijn zoals een mild witte pepertje en cederhout. Ook laat de sigaar een ietwat zoutige maar aangename nasmaak achter in de mond.

Bestel deze sigaar via onderstaande knop bij ons in de webshop.

Bestel

About Nasier Kassim

Een liefhebber van longfiller sigaren sinds 2012 die in januari 2016 van zijn hobby zijn werk heeft weten te maken door bij van Lookeren aan de slag te gaan. "Ik voel me soms net een kind in een snoepwinkel".
No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.