Geplaatst op Geef een reactie

Hoyo De Monterrey Epicure No. 1

Op 13 jarige leeftijd emigreerde Don José Gener y Batet in 1831 van Spanje naar Cuba om op de plantage van zijn oom in Vuelta Abajo te werken. Twintig jaar later opende hij zijn eigen sigarenfabriek in Havana en begon met de productie van zijn eigen sigarenlijn ‘La Escepción’. Met het geld dat hij daarmee verdiende kocht hij in 1865 één van de beste tabaksplantages in de Vuelta Abajo en begon het merk Hoyo de Monterrey. De Hoyo De Monterrey Epicure No. 1 is een populaire sigaar van dit merk.

Hoyo De Monterrey Epicure No.1 stuks

 

Hoyo De Monterrey Epicure No.1

Het merk werd met name in het Verenigd Koninkrijk ongekend populair waardoor de fabriek kon doorgroeien tot één van de grootste sigarenfabrieken van Cuba. Toen Don José in 1900 overleed nam zijn dochter de zaak over. De fabriek bleef daarna nog 30 jaar in handen van de familie Gener. De merken Hoyo de Monterrey en La Escepcion werden daarna (in 1931) verkocht aan Fernández, Palicio y Cía. Onder hun leiding kwam in de jaren 40 van de vorige eeuw de Le Hoyo Serie uit waar recentelijk de Le Hoyo San Juan aan toegevoegd is.

Na de Cubaanse revolutie werden in 1959 alle fabrieken genationaliseerd en kwam alles dus in handen van de staat.

De Hoyo de Monterrey Epicure No. 1 is een Coronas Gordas, dat wil zeggen een ringmaat 46 en een lengte van 143mm. Ter referentie, exact dezelfde maten als de H. Upmann Magnum 46. Zoals we van dit merk gewend zijn is ook deze sigaar erg mild met smaken van onder andere geroosterde pinda’s en esdoornsiroop. Echt een hele toegankelijke sigaar die zowel de beginnende roker als ervaren roker kan bekoren.

Productinformatie:

Model: Coronas Gordas
Lengte: 143 mm
Ringmaat: 46
Dekblad: Cuba
Omblad: Cuba
Binnengoed: Cuba
Sterkte: Mild

[button link=”https://www.vanlookeren.com/shop/hoyo-monterrey-epicure-no-1/”]Bestellen[/button]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.