Illusione sigaren

Sinds vandaag ligt het relatief nieuwe sigarenmerk Illusione bij ons in de humidor. Het merk is opgezet door Dion Giolito, een winkelier in Reno, Nevada. De beste man wist met behulp van Pete Johnson een mooie lading robusto’s te bemachtigen wat vervolgens de huis-sigaar werd van zijn sigarenzaak. Zijn ambities reikte verder dan Reno alleen en in 2006 stond hij zowaar op de grootste tabaksbeurs ter wereld met zijn sigaren, weliswaar bij Pete Johnson van Tatuaje in de stand, maar toch….  Destijds werden zijn sigaren nog gemaakt in Honduras, om precies te zijn in de Raices Cubanas fabriek te Danli. Tegenwoordig echter worden de Illusione sigaren gemaakt in de TABSA fabriek te Esteli, Nicaragua. Illusione is altijd een boetiekmerkje gebleven. Je merkt wel vaker dat juist de kleine merken hele mooie producten maken omdat ze zich willen bewijzen.

Dion Giolito is ook een enorme conspiracy theorist en dat steekt hij niet onder stoelen of banken. Het thema van verschillende complottheorieën zijn dan ook terug te vinden in de presentatie van zijn sigaren. De Illusione MJ12 bijvoorbeeld is vernoemd naar de ‘Majestic 12’. Een groep wetenschappers, politici en hooggeplaatste militairen die Harry Truman bijeen bracht om het Roswell UFO incident te onderzoeken. Behalve de MJ12 hebben wij ook de CG:4 en de 88 in het assortiment zitten.

De sigaren worden gemaakt in de TABSA fabriek in Esteli te Nicaragua.

Illusione Sigaren

illusione-sigaren
Illusione Sigaren

 

Bestellen

 

About Nasier Kassim

Een liefhebber van longfiller sigaren sinds 2012 die in januari 2016 van zijn hobby zijn werk heeft weten te maken door bij van Lookeren aan de slag te gaan. "Ik voel me soms net een kind in een snoepwinkel".

2 Responses to “Illusione sigaren”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.