Juan López Don Juan

De Juan López Don Juan

Exclusivo Benelux Sinds enige jaren biedt Habanos aan geselecteerde importeurs de mogelijkheid exclusieve ‘regionale’ edities te ontwikkelen. Deze gelimiteerde regionale edities zijn te herkennen aan de genummerde kistjes en het extra bandje rond de Habano. De geselecteerde sigaar blijft minimaal twee jaar exclusief voor de betreffende importeur.

juan-lópez-don-juan-sigaar

Er zijn sinds 2007 vijf verschillende Habanos Exclusivos Benelux uitgekomen, twee Exclusivos BeLux en twee Exclusivos Paises Bajos.

Juan López De Spaanse zakenman Juan López Díaz stichtte zijn sigarenfabriek rond 1870 in Havana. Het merk ‘La Flor de Juan López’ werd geregistreerd in 1876. Gemaakt met de beste bladeren van de Vuelta Abajo werd dit merk binnen 2 decennia één van Cuba’s topmerken. Door onbekende redenen werd het merk minder populair in de jaren ’70 van de vorige eeuw, met als resultaat een bescheiden productie van slechts 4 modellen in de jaren ’80 van de vorige eeuw.

juan-lópez-don-juan-exclusivo-benelux

 

Don Juan Na het grote succes van de regionale editie 2010 “Juan Lopez ~ Selección No.3”, een petit Edmundo, werd in 2014* de Edmundo “Don Juan” geproduceerd. Omdat het een Benelux Exclusivo is worden er maar liefst 3.000 kisten (75.000 stuks) vervaardigd.

juan_lópez_don_juan_Photo

Productinformatie;
Afmetingen: Cepo 52 (Ø 20,64 mm) Lengte 135 mm
Model: Edmundo
Productiewijze: Totalmente a mano, tripa larga (volledig handgemaakt, longfiller)
Verkrijgbaar in: Cabinet kist van 25

Bestellen

About Berry van Nugteren

Al meer dan 30 jaar trotse eigenaar van Tabakspeciaalzaak van Lookeren. "Wat is er nou mooier om van je hobby je beroep te maken? Je kunt de mooiste sigaren roken en je ervaring delen met andere liefhebbers en erover schrijven op de website."
No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.