La Flor Dominicana weer terug in Nederland

Het merk La Flor Dominicana is in 1996 opgericht in Santiago op de Dominicaanse Republiek. Litto Gomez is de eigenaar van het merk dat ‘De Dominicaanse bloem’ betekent. Het verwijst naar de bloem van de tabaksplant. Het merk was eerder al in Nederland te koop maar verdween rond 2014 van de Nederlandse markt doordat de distributeur en La Flor Dominicana de samenwerking beëindigde.

In 2016 behaalde het merk de eerste plaats in de Top 25 van het blad Cigar Aficionado met de La Flor Dominicana Andalusian Bull. Zo kon het gebeuren dat het merk weer opnieuw vertegenwoordiging vond in Nederland. De Andalusian Bull is overigens verkrijgbaar in een proefpakket met nummers 1 uit andere jaren.

De Ligero lijn heeft een Sumatra dekblad uit Ecuador. (Ja, het bestaat echt.) Het binnengoed en omblad komen beide van de eigen plantages van La Flor Dominicana en zijn dus afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Voor de Double Ligero lijn is ook een Sumatra dekblad uit Ecuador gebruikt echter zijn deze onder de volle zon geteeld en niet onder kaasdoeken.

Wij hebben momenteel de volgende modellen in ons assortiment:

 

About Nasier Kassim

Een liefhebber van longfiller sigaren sinds 2012 die in januari 2016 van zijn hobby zijn werk heeft weten te maken door bij van Lookeren aan de slag te gaan. "Ik voel me soms net een kind in een snoepwinkel".
No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.