Lampe Berger

Het was in 1898, toen het verhaal van Lampe Berger begon. Om het probleem met de steriliteit in ziekenhuizen aan te pakken ontwikkelde Maurice Berger een vloeistof dat bij verbranding de lucht kon zuiveren.

Tijdens de verbranding wordt de vuursteen zo heet (550° à 600°C ) waardoor de verspreiding van bacteriën door de lucht tot een minimum wordt beperkt. Vervolgens kreeg hij het het lumineuze idee om er parfum aan toe te voegen. Hierdoor werd het al ook snel populair in privéwoningen.

De kleine brander dat onaangename geuren vernietigde zag haar hoogtepunt rond 1930. De toegevoegde parfum zorgde voor een dimensie van plezier.

Er werden al snel veel verschillende modellen branders geïntroduceerd zodat er voor elk interieur 1 te vinden is die past.  Ook werd elke brander geassocieerd met grootte ontwerpers en fabrikanten zoals Cristal de Baccarat, Cristalleries de Saint Louis, Emile Galle, Rene Lalique, en zelfs Coco Chanel en Picasso ontwierpen elk een verbrander.

Tegenwoordig zijn de huisparfums en de lampen verkrijgbaar in veel uitvoeringen. Ieder jaar verkoopt Lampe Berger meer dat 5 miljoen liter huisparfums en 800,000 branders over de hele wereld. Vanwege de aangename geur is het niet alleen populair als anti-rookgeur maar ook ideaal tegen kookgeurtjes of zomaar als huisparfum.

Tabakspeciaalzaak van Lookeren is officieel dealer van Lampe Berger. Elke maand hebben wij een nieuwe geur die u voor een kennismakingprijs kunt proberen. Deze is dan afgeprijsd van €25,90 naar €20,00 voor een literfles. Klik op onderstaande knop om te zien wat de geur van de maand is.

Geur van de maand

Bent u benieuwd naar de geur van een bepaalde parfum? Bij ons in de winkel aan het Gelderlandplein in Amsterdam hebben wij van alle parfums een geurflesje. Zo kunt u van te voren bepalen wat er het beste bij u past.

Hieronder ziet u een kort video met uitleg over de werking.

Lampe Berger Uitleg

 

Lampe Bergers Branders

De Branders

Lampe Berger parfum

De Parfums

 

About Berry van Nugteren

Al meer dan 30 jaar trotse eigenaar van Tabakspeciaalzaak van Lookeren. "Wat is er nou mooier om van je hobby je beroep te maken? Je kunt de mooiste sigaren roken en je ervaring delen met andere liefhebbers en erover schrijven op de website."

2 Responses to “Lampe Berger”