Hoyo de Monterrey Hermosos No. 4 Anejados

Habanos SA maakt naast de reguliere productie sigaren ook enkele speciale lijnen. Zo kennen we de Edicion Limitadas, Edicion Regional, Reservas en de Gran Reservas. In het eerste kwartaal van 2015 kwam daar de Anejados lijn bij. Zoals alle speciale uitgaves is ook te Anejados de herkennen aan een tweede sigarenband.

Hoyo Añejados

De Anejados lijn bestaat uit sigaren die minimaal 5 jaar hebben liggen rijpen nadat zij gerold waren.  Het verschil met de Edicion Limitada, Reserva en Gran Reserva is dat de laatste 3 genoemde gemaakt zijn met gerijpte tabak (gerijpt voordat de sigaren gerold werden). Dit is duidelijk te zien aan de box codes onder op de kisten. De kisten uit de Anejados lijn hebben altijd een box datum van minimaal 5 jaar terug (vaak iets meer) en daarnaast staat op de onderzijde altijd een stempel ‘Revisado’.  Deze stempel staat er garant voor dat de kist geopend is en dat alle sigaren in de kist 1 voor 1 gecontroleerd zijn.

Daarnaast worden voor Anejados uitsluitend formaten gebruikt die niet eerder door datzelfde merk uitgebracht zijn. De eerste twee Anejados modellen kwamen in het eerste kwartaal van 2015 uit en waren de Montecristo Churchill en de Romeo y Julieta Piramides. Deze werden met gemengde reacties ontvangen door het publiek.

Hoyo de Monterrey Anejados

De Anejados voor 2016 zijn de Partagas Coronas Gordas en de Hoyo de Monterrey Hermosos No 4. De Partagas laat nog even op zich wachten maar de Hoyo de Monterrey is inmiddels verkrijgbaar in Nederland. De sigaren hebben in perfecte condities voor 5 tot 8 jaar liggen rijpen in dezelfde kisten waarin ze ook te koop worden aangeboden. Door de sigaar te laten rijpen is de smaak ronder en zachter geworden en zijn er verfijnde zoete smaken in te vinden.  Ook is er een ietwat houtachtige smaak waarneembaar wat komt door het cederhout van de kistjes waarin de sigaren al die tijd hebben gelegen.

Hoyo de Monterrey Hermosos No. 4 Anejados.kist

De Hoyo de Monterrey Hermosos No 4 is verkrijgbaar voor €12,60 per stuk kist 25 stuks.

Bestellen

About Nasier Kassim

Een liefhebber van longfiller sigaren sinds 2012 die in januari 2016 van zijn hobby zijn werk heeft weten te maken door bij van Lookeren aan de slag te gaan. "Ik voel me soms net een kind in een snoepwinkel".
No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.