Partagas Presidentes

De Partagas Presidentes is een model dat zeker al 50 jaar bij Partagas in het programma zit. Het model (een double figurado of perfecto) was vooral vroeger erg populair en van de Cubaanse merken hadden dan ook vele een perfecto in het assortiment.

Tegenwoordig zijn het alleen nog de merken Cuaba en Partagas die perfectos maken. Cuaba heeft een heel arsenaal aan verschillende formaten perfectos en Partagas heeft dus deze Partagas Presidentes.

Partagas Presidentes

Partagas Presidentes

Het volle karakter waar Partagas bekend om staat is ook in deze sigaar te herkennen. Een echte after dinner sigaar met smaken als leer, cacao en aarde. De sigaar heeft een lengte van 158mm en op het dikste punt heeft het een ringmaat van 47.

partagas presidentes box

De Partagas fabriek in hartje Havana is na El Laguito (de Cohiba fabriek) misschien wel de meest bekende sigarenfabriek op Cuba. De fabriek werd in 1845 geopend door Don Jaime Partagas en is vandaag de dag nog een populair trekpleister voor toeristen. Don Jaime bezat veel van de beste plantages in de Vuelta Abajo wat gezien wordt als de beste regio om tabak te verbouwen. Dat hij zoveel verschillende goede tabak voorhanden had stelde hem instaat om te experimenteren met het fermenteren en rijpen van tabak. Mede hierdoor werd het merk een enorm succes. In 1868 werd hij op één van zijn eigen plantages vermoord. Zijn zoon José Partagas nam het bedrijf over.

Het merk wisselde daarna nog een aantal keer van eigenaar tot in 2002 Altadis een aanzienlijk belang kocht in Habano SA (het staatsbedrijf dat de distributie verzorgd van de Cubaanse sigaren). Het aantal verschillende modellen van verschillende merken werd aanzienlijk terug gebracht tot grote ontzetting van sigarenliefhebbers wereldwijd maar de Partagas Presidentes was er één die in het programma bleef.

Bestellen

About Nasier Kassim

Een liefhebber van longfiller sigaren sinds 2012 die in januari 2016 van zijn hobby zijn werk heeft weten te maken door bij van Lookeren aan de slag te gaan. "Ik voel me soms net een kind in een snoepwinkel".
No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.