Geplaatst op Geef een reactie

Perdomo Factory Tour Connecticut Robusto

Perdomo-Factory-Tour-Connecticut-Robusto

Perdomo heeft een hele rijke geschiedenis die, zoals we wel vaker zien in de ‘nieuwe wereld’, op Cuba begon. Begin jaren 30 van de vorige eeuw begon Silvio Perdomo zijn carrière bij Cuesta y Cia op Cuba. In 1937 tot 1945 werkte hij bij H. Upmann en van 1945 tot 1959 bij Partagas. Toen de Cubaanse revolutie in 1959 aan een eind kwam verdween Sylvio Perdomo 15 jaar het gevang in omdat hij gezien werd als staatsvijand. In 1974 kon hij emigreren naar de Verenigde Staten en dat deed hij dan ook.

Zijn zoon kleinzoon Nick (junior) starte in 1992 een klein bedrijf vanuit zijn garage naast zijn huis in Miami en doopte het tot “Nick’s Cigar Co.” Dat was het prille begin van Tobacalera Perdomo. Inmiddels staat de 8200m2 grootte Perdomo fabriek in Esteli te Nicaragua en werken er meer dan 2000 mensen voor het bedrijf.

De fabriek is één van de grootste sigaren fabrieken in Nicaragua en word druk bezocht door consumenten, detaillisten, importeurs en journalisten. Tijdens de tour krijgen de bezoekers de kans om een Perdomo sigaar te roken die nergens te koop was, de Perdomo Factory Tour Cigar. Na lang aandringen van consumenten en detaillisten werd besloten om de sigaar ook beschikbaar te maken voor de verkoop (al zij het enigszins beperkt).

De Perdomo Factory Tour Connecticut Robusto heeft een ringmaat van 52 en is 127mm lang. Het binnengoed en omblad zijn afkomstig uit Nicaragua terwijl het dekblad een Connecticut shade uit Ecuador is. Het typische Perdomo karakter is uiteraard waarneembaar in deze sigaar.

Perdomo Factory Tour Connecticut Robusto

Perdomo Factory Tour Connecticut Robusto

 

Productinformatie
Ringmaat: 52
Lengte: 127mm
Binnengoed: Nicaragua
Omblad: Nicaragua
Dekblad: Connecticut – Ecuador

[button link=”https://www.vanlookeren.com/shop/perdomo-factory-tour-connecticut-robusto/”]Bestellen[/button]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.