PRL mei 2018: Eiroa Robusto

De kisten en de bandjes van de Eiroa Robusto bevatten de tekst “Salud, Amor y Pesetas” wat “gezondheid, liefde en geld” betekend. Deze tekst stond op een grote kist die de grootvader van Christian Eiroa gebruikte als humidor. Ook de sigarenkistjes lijken op deze oude kist.

Over PRL

De Nederlandse distributeur van een groot aantal longfiller merken komt elke maand met een sigaar die op haar manier uniek of speciaal is en brengt hiervan 40 kisten naar Nederland. Deze 40 kisten worden verdeeld over 20 tabaksspeciaalzaken die het exclusieve recht hebben deze sigaren te verkopen tot alle 40 kisten vergeven zijn.  Dit programma staat bekend als de Premium Reseller Limitada (PRL). Uiteraard is van Lookeren één van de 20 tabaksspeciaalzaken waar deze Maand Limitadas te verkrijgen zijn.

De Eiroa familie maakt al generaties sigaren in Honduras maar nu is er voor het eerst een sigaar die de familienaam draagt, dat zegt iets over de kwaliteit van de tabak en de sigaren. Christian Eiroa zou zijn familienaam niet aan deze sigaar geven als hij niet volledig tevreden zou zijn. De sigaar is een Hondurese puro met tabakken van de eigen plantages en wordt gerold in de eigen fabriek wat een oude bioscoop is dat omgebouwd is tot een prachtige sigarenfabriek.

De sigaar is ook verkrijgbaar in een naturel en een maduro versie.

Eiroa Robusto box

Eiroa Robusto

 

Productinformatie:
Ringmaat: 50
Lengte: 124mm
Dekblad: Honduras
Omblad: Honduras
Binnengoed: Honduras

 

Bestellen

About Nasier Kassim

Een liefhebber van longfiller sigaren sinds 2012 die in januari 2016 van zijn hobby zijn werk heeft weten te maken door bij van Lookeren aan de slag te gaan. "Ik voel me soms net een kind in een snoepwinkel".
No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.