Top 10 sigaren in de Playboy

In de meest recente Playboy, editie nummer 5 van 2012, staat een top 10 van sigaren. negen van de 10 sigaren in deze top 10 komen vind u bij ons in de winkel of de webshop.

hier een beschrijving van de negen sigaren:

De Alec Bradley Prensado Churchill werd door het toonaangevende magazine Cigar Aficionado tot nummer 1 sigaar van het jaar gekozen en wordt sinds begin dit jaar door ons geimporteerd. De prijswinnende Churchill (7 inch/178mm, ring 48/18.90) kost € 6,50 (ver onder de Amerikaanse adviesprijs van 11 dollar) en zit in kistjes van 20 stuks.

De Oliva V serie is de enige serie die vijf jaar op rij de top 25 van Cigar Aficionado heeft gehaald. Deze Nicaraguaanse puro meet 5 inch/127mm met een ring van 54/21.26mm. De prijs van deze sigaren is € 7,50 in kistjes van 24. We hebben de sigaren ook in tubes, dan zitten ze in kistjes van 12 stuks met een prijskaartje van € 8,00 per stuk.

De Arturo Fuente Sun Grown Rosado serie is de meest recente nieuwe lijn van Fuente en bevat Dominicaanse tabak met een Ecuadoriaans Sun Grown Rosado dekblad. De lijn bestaat uit vier formaten en de Magnum R56 meet 5⅝/143mm bij 56/22.05mm. Deze smaakvolle maar zachte sigaren hebben een prijskaartje van € 9,00 en komen in kisten van 25 stuks.

Met de Liga Privada schoot Drew Estate volledig in de roos. Het bedrijf staat bekend vanwege de hippe smaaksigaren die ze produceren maar de nieuwe C.E.O. Steve Saka wilde een echte sigaar laten blenden en blend nummer 9 was de winnaar. De sigaar werd zo goed ontvangen door de rest van het Drew Estate team dat de blend op de markt kwam. Het enige land buiten de Verenigde Staten waar deze sigaar te krijgen is is ons kikkerlandje. De Liga Privada No.9 Toro meet 6 inch/152mm met een ring van 52/20.47mm. Er zitten 24 sigaren in een kistje en de sigaren kosten € 13,00 per stuk.

Casa Magna overrompelde de sigarenindustrie met hun Colorado lijn, die de titel ‘sigaar van het jaar 2008’ ontving van Cigar Aficionado. Ook in Nederland is het merk een groot succes. Meesterblender Manuel Quesada maakte van speciaal selecteerde tabakken een limited edition onder de naam Casa Magna Domus Magnus. Er zijn twee maten van deze sigaar, de Primus en de Optimus. De Optimus meet 5¾ inch/146mm met een ring van 52/20.47mm. Deze limited edition kost slechts € 6,00 en komt in kistjes van 10 stuks.

La Flor Dominicana heeft een reputatie hoog te houden voor wat betreft aparte sigaren zoals de Digger en de Chisel, maar ook Mysterio hoort in dat rijtje. Deze perfecto is gemaakt met twee soorten dekblad, waardoor de punten van de sigaar in een ander dekblad zijn gewikkeld dan de rest van de body. Deze sigaren komen in kistjes van 5 stuks en kosten € 15,00 per stuk. We hebben deze sigaren in een naturel versie, waarbij de punten in oscuro dekblad gewikkeld zijn en de body licht van kleur is en in een oscuro versie waarbij de dekbladeren precies zijn omgedraaid.

Cohiba Behike is de nieuwe Cohiba lijn die de meest exclusieve is van het merk. De Cohiba Behike is een jaarlijks geproduceerde longfiller in zeer beperkte hoeveelheden. In de melange wordt voor het eerst de “Medio Tiempo” gebruikt, een blad dat deze sigaar een uitzonderlijk karakter en een buitengewone smaak mee geeft. De Medio Tiempo, ook wel Fortaleza 4 genoemd is een zeer zeldzaam blad dat afkomstig is van de bovenste twee bladeren van de in de zon geteelde tabaksplant. Ze komen echter niet bij elke tabaksplanten voor, de beschikbaarheid hangt namelijk af van de toewijding, de zorg en de aandacht die aan de plant wordt besteed. Door de positie in de top van de plant verkrijgen de Medio Tiempo bladeren een hogere intensiteit van smaak en kracht (Fortaleza).Beperkt leverbaar in kisten van 10 stuks. Deze sigaren, gepresenteerd op het XII de Festival del Habano, hebben het levenslicht gezien op 22 februari 2010. Afmetingen: Cepo 52 (Ø 20,64 mm) – Lengte 119 mm prijs € 25,00.

Montecristo Grand Edmundo Edición Limitada 2010. Ring Gauge 52, lengte 150 mm. Sinds 2000 komt Habanos jaarlijks met een assortiment Edición Limitadas (gelimiteerde uitgaven). Naast het feit dat het om éénmalige uitgaven met een gelimiteerd volume gaat presenteert Habanos met het Edición Limitada concept steeds vitolas die niet in het permanente assortiment van de geselecteerde merken worden aangeboden. Iedere Edición Limitada is vanzelfsprekend volledig met de hand vervaardigd van geselecteerde tabak uit de befaamde Pinar del Rio regio en alle bladeren (binnengoed, omblad en dekblad) hebben tenminste 2 jaar gerijpt € 14,50.

 

 

About Berry van Nugteren

Al meer dan 30 jaar trotse eigenaar van Tabakspeciaalzaak van Lookeren. "Wat is er nou mooier om van je hobby je beroep te maken? Je kunt de mooiste sigaren roken en je ervaring delen met andere liefhebbers en erover schrijven op de website."
No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.