Geplaatst op Geef een reactie

Top 25 van 2016 volgens Cigar Aficionado

Top 25 Cigar Aficionado 2016

Eind van elk jaar komt het blad Cigar Aficionado met een lijstje van de beste 25 sigaren van des betreffend jaar. Tegenwoordig brengt bijna elke magazine en website een dergelijk lijstje uit maar het lijstje waar menig liefhebber het meest naar uit kijkt is toch wel die van Cigar Aficionado.

De top 25 van 2016 in totaliteit is op hun site te zien. Helaas is niet alles leverbaar in Nederland. Van de 25 sigaren die op het lijstje stonden hebben wij zoveel mogelijk in het assortiment opgenomen.

 Partagas Serie E No 2
#3. Partagas Serie E no. 2

De Partagas Serie E no.2 bestaat nog niet zo gek lang. Het model werd in 2011 op het Habanos Festival op Cuba voor het eerst gepresenteerd. Sindsdien is het een favoriet van velen.  Hout, leer en aarde zijn erin te herkennen maar met enige regelmaat geeft de sigaar ook zoete smaken af.

[button link=”https://www.vanlookeren.com/shop/serie-e-no-2/”]Bestellen[/button]

Oliva V Melanio Robusto sigaar
#8. Oliva Serie V Melanio Robusto

De Oliva Serie V Melanio lijn is een eerbetoon aan de grondlegger van Oliva, Don Melanio Oliva. Ongeveer 150 jaar geleden begon hij met de tabaksteelt op Cuba. Inmiddels is Oliva een grootmerk dat niet meer weg te denken is. De Oliva Serie V Melanio Robusto is complex, maar verbazingwekkend gebalanceerd.

[button link=”https://www.vanlookeren.com/shop/oliva-v-melanio-robusto/”]Los bestellen[/button]

Hoyo De Monterrey Epicure No.2 Sigaar
#9. Hoyo de Monterrey Epicure No. 2

Hoyo De Monterrey Epicure No.2 is misschien wel de meest bekende Hoyo. Deze Robusto is een sigaar die je gerookt moet hebben. Houtnoten en een subtiele zoetheid maken deze sigaar tot een klassieker.

[button link=”https://www.vanlookeren.com/shop/hoyo-de-monterrey-epicure-no-2/”]Bestellen[/button]

Casa Turrent Serie 1901 Robusto Maduro
#12. Casa Turrent Serie 1901 Robusto Maduro

De Casa Turrent Serie 1901 werd in 2013 wereldwijd gelanceerd. Een bijzondere mix van gerijpte Nicaraguaanse en Mexicaanse binnengoed, bedekt met een schitterende zwarte en olieachtige San Andres dekblad. Geurige noten van geroosterde amandelen, koffie, hout, warme kruiden, kaneel en een romige zoetheid maken deze sigaar tot een unieke beleving.

[button link=”https://www.vanlookeren.com/shop/casa-turrent-serie-1901-robusto-maduro/”]Bestellen[/button]

La Aroma Del Caribe Mi Amor Belicoso los
#13. La Aroma del Caribe Mi Amor Belicoso

De combinatie van de donkere, Mexicaanse San Andrés dekblad met Nicaraguaans binnengoed is een beproefd recept voor de fans van Nicaraguaanse sigaren. De smaken in de deze hele dynamische sigaar veranderen continue maar chocolade en cacao voeren toch wel de boventoon. Daarnaast zijn er dan nog veel verschillende smaken te ontdekken als cederhout, gedroogd fruit en een pepertje.

[button link=”https://www.vanlookeren.com/shop/la-aroma-del-caribe-mi-amor-belicoso/”]Bestellen[/button]

El Centurion H-2K-CT Toro
#16. El Centurion H-2K-CT Toro

De El Centurion H-2K-CT Toro is het resultaat van de samenwerking tussen Jaime Garcia en zijn vader Don Pepin. Het is heel anders dan de My Father Connecticut en de reguliere El Centurion. Deze nieuwe box pressed sigaar is een medium-bodied sigaar maar dan wel vol van smaak. De sigaar begint met wat peper zoals we van My Father gewend zijn maar dan als de peper eenmaal wegebt zijn er smaken in te ontdekken als vanille, tarwe en zoethout.

[button link=”https://www.vanlookeren.com/shop/el-centurion-h-2k-ct-toro/”]Bestellen[/button]

De sigaren zijn afzonderlijk te bestellen maar wilt u ze allemaal alle 6 eens proberen dan kunt u ook eenvoudig weg voor €60,50 het proefpakket Top 25 Cigar Aficionado 2016 bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.